Historie van Kastenstudio Pinchetti & Van Caem

Even een terugblik naar toen…….

Waar bijna 25 jaar geleden de start lag van een meubelmakerij, staat nu een volgroeid bedrijf. Voor familie en bekenden maakten de vrienden René Pinchetti (huidige directeur) en Pim van Caem (voormalig directeur) kleine meubels op maat. Al snel bleek dat hier geld aan te verdienen viel…. Dus schreven de vrienden zich op 1 september 1993 in bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Het bedrijf ‘Ontwerpstudio Pinchetti & Van Caem’ was opgericht

Daarna is het allemaal erg snel gegaan. De oude timmerwerkplaats aan de Kievitsweg in Ridderkerk, die tijdelijk als werkplaats fungeerde, werd ingeruild voor het huidig bedrijfspand aan de Noordenweg.

Zij maakten niet alleen maatmeubels maar werden ook dealer van een schuifdeurkastenfabriek. Dit bleek een goede zet, want de verkoop van schuifdeurkasten nam steeds meer toe. Montage deden zij zelf, maar de fabricage lag in handen van een schuifdeurkastenfabriek. Leveringen liepen daardoor niet altijd soepel. Pim en René waren dan ook al snel van mening dat zij dit zelf veel beter en sneller konden.

Na het nodige teken- en rekenwerk werd het ProLine schuifdeur-systeem  geboren. Naast de fabricage voor eigen klanten, werden er samenwerkingen gesloten met interieurwinkels en ontvingen vele dealers de ProLine Kasten van Pinchetti & Van Caem.

In deze beginjaren speelden het internet nog geen rol bij de verkoop van producten; opening van meerdere vestigingen bleek noodzakelijk om door een grotere doelgroep gevonden te worden. Alblasserdam, Barendrecht en Woerden werden een Pinchetti & Van Caem Kastenstudio rijker. En toen kwam de recessie. Net als bij vele bedrijven nam de verkoop af en was het verstandiger de productie vanuit één locatie te regelen; in eerste instantie werden de winkels in Barendrecht en Woerden gesloten, later ook Alblasserdam. Dit heeft helaas ook ontslagen tot gevolg gehad.

In 2012 heeft Pim van Caem het bedrijf verlaten om zijn droom – naar Bonaire te emigreren – waar te maken. Als goede vriend vond René dit jammer, maar begreep hij zijn beslissing goed. Pim en zijn vrouw zullen in september naar Nederland komen om het 25-jarig jubileum mee te vieren.

Door toename van bouwactiviteiten en het vertrouwen van de consument in een betere economie werden er meer en meer maatmeubels besteld. Om aan de vraag te kunnen voldoen werd er in nieuwe machines geïnvesteerd en werden er ook weer nieuwe medewerkers aangenomen.

Nu is Pinchetti & Van Caem een volgroeid bedrijf met een moderne, computergestuurde werkplaats. En leveren zij uitsluitend producten van eigen fabricaat. Dagelijks werkt een team van 11 medewerkers vanuit de vestiging in Ridderkerk met veel plezier aan de opdrachten van de klanten. Vanuit het hele land weet men de Kastenstudio Pinchetti & Van Caem te vinden. Het internet speelt hierbij een grote rol. De grote aandacht voor kwaliteit vertaalt zich in een gemiddelde beoordeling van 9,1 door de klant. “Met bescheidenheid zijn we hier heel trots op”, aldus Rene Pinchetti. “Namens het team van Pinchetti & Van Caem bedank ik onze klanten en leveranciers voor het vertrouwen in ons de afgelopen 25 jaar!

 

 

 

Onze showroom

Voor meer informatie bent u van harte welkom in onze showroom. Hier kunt u tijdens openingstijden terecht voor een vrijblijvend advies.

Locatie Kastenstudio Pinchetti & Van Caem

Noordenweg 14-16
2984 AG Ridderkerk
tel. (0180) 424 875

Kastenstudio Pinchetti & Van Caem scoort een 9,5 uit 10 op basis van 140 beoordelingen via Kiyoh.nl